5 nya spartips

 


I detta inlägg tänkte jag dela med mig av ytterligare några sparknep som är både enkla, smarta och bra. Det här är ytterligare några exempel på saker jag själv använder mig av i min vardag.

Inspireras och ta till dig utav det du vill samt känns bra för dig ignorera resten.

Ett litet citat om sparande från Benjamin Franklin” En sparad krona är en tjänad kronor”.  

 

1. Dela abonnemang

En hel del abonnemang och prenumerationer med mera går att dela med andra till exempel Netflix, tidningar och en del andra streaming tjänster är några exempel.  Vi gör detta med både dagstidningar och abonnemang som Netflix och det funkar kanon.

 

2. Använd din diskmaskin

 

Det här trodde jag var helt fel innan jag läste det, men ibland ska man ju ha fel. För att använda diskmaskin är faktiskt både effektivare och energisnålare än en människa som handdiskar. En handdisk kräver en hel del mer vatten än en diskmaskin (så mycket som fyra gånger mer vatten). Har använt vår diskmaskin helt ovetande sedan vi flyttade till vår villa 2015.

 

3. Laga och fixa saker själv

Testa att gör hantverkarens jobb själv. Visst det är bekvämt och förhoppningsvis blir det klart snabbare om man lejer bort det. Men som alla vet så är det bra dyrt. Fråga grannar eller vänner och bekanta som gjort det hur man gör på bästa sätt. Man får även gott självförtroende att faktisk klarat av och gjort det själv.

 

 

4. Baka bröd och bullar själv

Gör ditt egna hembakade bröd, bullar och kakor. Är inte speciellt svårt och även ganska roligt. Har man barn så är det perfekt att låta dom vara med och skapa sina egna godsaker. Det är dessutom hälsosammare, smakrikare än att köpa från butiken.

 

 

 

5. Byt tjänster eller varor

Det finns mycket pengar att spara på att byta varor och tjänster med vänner, grannar och bekanta. Det verkar ha varit mer vanligt förr att byta tjänster och alltför sällan att man använder sig av det i dag. Har du en vän som till exempel som är frisör kan du klippa dig och dina andra familjemedlemmar mot att du gör något annat för denne? Kanske måla eller klippa gräset eller något annat du är bra på och personen i fråga behöver hjälp med. Sedan finns det en del appar och hemsidor som förmedlar tjänster som man kan köpa av privatpersoner.

 

Så med det sagt var det dessa 5 enkla spartips för denna gången. Ytterligare ”5 enkla spartips” dyker upp när man minst anar det .

Om det är någon som använder något bra spartips eller har lust att berätta något bra spartips eller något annat går det fint i kommentarsfältet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Är det värt att pendla

5 Enkla spartips